Σιροπιασμένο κέικ λεμονιού

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. άχνη ζάχαρη
3 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα από 2 λεμόνια
200 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Χυμό από ½ λεμόνι
αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Υλικά για το σιρόπι:
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
Φέτες από ένα λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες

1.
Βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ ή ένα στρόγγυλο τσέρκι ή ορθογώνιο ταψί και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι ν την χρησιμοποιήσουμε
Ολοκληρωμένο
2.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
3.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
4.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά κάθε φορά αφού ενσωματωθεί το προηγούμενο.
Ολοκληρωμένο
5.
Προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και το γάλα.
Ολοκληρωμένο
6.
Χτυπάμε για 3 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
7.
Βάζουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
8.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τον χυμό λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
9.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Βγάζουμε την φόρμα του κέικ από το ψυγείο, ρίχνουμε το μείγμα του κέικ, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 50 λεπτά περίπου.
Ολοκληρωμένο
10.
Δοκιμάζουμε το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως μέσα στη φόρμα.
Ολοκληρωμένο
12.
Σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
Ολοκληρωμένο
13.
Ρίχνουμε τις φέτες λεμονιού και βράζουμε για 10 λεπτά. στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να χλιάνει.
Ολοκληρωμένο
14.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε το κρύο κέικ και το σιροπιάζουμε σιγά σιγά με το χλιαρό σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
15.
Το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να ρουφήξει ολόκληρο το σιρόπι και έπειτα το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Ολοκληρωμένο
16.
Το κέικ διατηρείτε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *