No products in the cart.
Βελούδινη ταραμοσαλάτα
εύκολο
10
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
100 γρ. λευκός ταραμάς | |
550-600 γρ. σπορέλαιο καλής ποιότητας | |
70 γρ. σόδα αναψυκτικό | |
Ένα μικρό κρεμμύδι περασμένο από τον τρίφτη | |
Χυμό ενός λεμονιού |
Οδηγίες
1.
Στο μπλέντερ ρίχνουμε τον ταραμά, την σόδα, το κρεμμύδι και τον χυμό λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
2.
Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία ενιαία κρέμα.
Ολοκληρωμένο
3.
Σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα τοιχώματά του με ένα κουτάλι και σε χαμηλή ένταση προσθέτουμε σίγα σιγά το σπορέλαιο όπως κάνουμε με την μαγιονέζα.
Ολοκληρωμένο
4.
Αν θέλουμε μπορούμε να διορθώσουμε την υφή του με λίγο νερό.
Ολοκληρωμένο
5.
Αφρατεύουμε τον ταραμά και μετά αποθηκεύουμε σε βάζο.
Ολοκληρωμένο
6.
Το κλείνουμε καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο για 2 εβδομάδες περίπου.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για να αποκτήσει ο ταραμάς την απαλή υφή της μους πρέπει να ρίχνουμε το σπορέλαιο με την ροή κλωστής, δηλαδή σιγά σιγά χτυπώντας το μείγμα μας. Αν ο ταραμάς μας κόψει τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα σπορέλαιο μέχρι να αποκτήσουμε την σωστή υφή. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε μαύρη μους ταραμά προσθέτοντας 2 κ.σ. μελάνι σουπιάς. Μπορούμε να δώσουμε και πιο έντονο χρώμα στον ταραμά προσθέτοντας ζουμί από βρασμένο παντζάρι. Αντίστοιχα για πράσινο χρώμα προσθέτουμε αβοκάντο ή ζουμί από σπανάκι! Κάθε ταραμάς είναι ξεχωριστός οπότε μπορούμε να βρούμε πολλές διαφορές ως προς την αλμυράδα του. Ο ταραμάς που πωλείται χύμα έχει τις περισσότερες φορές παραπάνω αλάτι απ’ ότι ο συσκευασμένος.
Αφήστε μια απάντηση