Τουρλού με χειμωνιάτικες ρίζες

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. baby πατάτες πλυμένες και κομμένες στη μέση
1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη
1 μικρή σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη
2 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
2 μεγάλους βολβούς παντζαριού καθαρισμένοι και κομμένοι σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
1 ½ κ.σ. μουστάρδα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1 ½ λεμόνι
Χυμό από ένα μανταρίνι
1 κ.γ. μέλι
300 γρ. ζωμό λαχανικών ή σκέτο νερό
0.5 κ.γ. κάρυ
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι ή δεντρολίβανο
1 κ.σ. βούτυρο

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και εκεί ρίχνουμε όλα μας τα λαχανικά εκτός από το παντζάρι.
Ολοκληρωμένο
2.
Στο μπλέντερ προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το μανταρίνι και το μέλι.
Ολοκληρωμένο
3.
Χτυπάμε καλά μέχρι να δέσουν τα υγρά.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα περιχύνουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα και ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, το κάρυ, το αλάτι, τι πιπέρι, το θυμάρι και το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
5.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά όλα τα λαχανικά μαζί με τα υγρά.
Ολοκληρωμένο
6.
Στο τέλος, απλώνουμε τα κομμάτια του παντζαριού.
Ολοκληρωμένο
7.
Αυτό το κάνουμε για να μην κοκκινίσει το φαγητό μας αμέσως.
Ολοκληρωμένο
8.
Καλύπτουμε το πυρέξ ή το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 2 ώρες.
Ολοκληρωμένο
9.
Ελέγχουμε το ψήσιμο των λαχανικών τρυπώντας τα με ένα πιρούνι.
Ολοκληρωμένο
10.
Προς το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό.
Ολοκληρωμένο
11.
Σερβίρουμε ζεστό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κομμάτια τριμμένης φέτας ή μυζήθρα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε στο συγκεκριμένο φαγητό να προσθέσουμε την τελευταία μισή ώρα λουκάνικο χωριάτικο σε φέτες ώστε να πάρει καπνιστή γεύση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *