Cacio e pepe

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. bucatini ή σπαγγέτι
300 γρ. πεκορίνο τριμμένο
100 γρ. πεκορίνο τριμμένο για το σερβίρισμα
8 γρ. πιπέρι τριμμένο
αλάτι
ελαιόλαδο

Οδηγίες

1.
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2-3 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία τους
Ολοκληρωμένο
2.
Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο πεκορίνο.
Ολοκληρωμένο
3.
Χτυπάμε τους κόκκους πιπεριού στο γουδί, έτσι ώστε να έχουμε και μερικά μεγαλύτερα κομμάτια. Ειδάλλως, το τρίβουμε με τον μύλο του πιπεριού, αλλά δεν χρησιμοποιούμε σε καμία περίπτωση πιπέρι έτοιμο τριμμένο
Ολοκληρωμένο
4.
Ρίχνουμε το πιπέρι μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε 1-2 κουτάλες από το νερό μαγειρέματος των σπαγγέτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε με μια τσιμπίδα τα σπαγγέτι μέσα από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι, προσέχοντας να πάρουμε μαζί και λίγο από το νερό του βρασίματος, και τα ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
6.
Ρίχνουμε 1 κουτάλα ζεστό νερό μαγειρέματος στο μπολ με το τριμμένο πεκορίνο και ανακατεύουμε δυνατά με ένα σύρμα. Η υφή του θα πρέπει να είναι περισσότερο σαν πάστα παρά σαν κρέμα – μην ανησυχείτε αν είναι πολύ στεγνή.
Ολοκληρωμένο
7.
Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το πεκορίνο στα σπαγγέτι μέσα στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς με τη λαβίδα, μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει κρέμα.
Ολοκληρωμένο
8.
Για να αποκτήσουμε την ιδανική κρεμώδη υφή, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε περισσότερο πεκορίνο ή λίγο νερό από το βράσιμο των σπαγγέτι. Σερβίρουμε αμέσως τα cacio e pepe με επιπλέον τυρί και πιπέρι.
Ολοκληρωμένο