No products in the cart.
Βιενέτα παγωτό
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κουτί φυτική κρέμα | |
3/4 ζαχαρούχο γάλα | |
280 γρ. κρέμα γάλακτος | |
4 βανιλέτες |
Σοκολάτα/ γαρνίρισμα
250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη | |
μαρμελάδα φράουλα (προαιρετικά) | |
τριμμένο μπισκότο (προαιρετικά) |
Οδηγίες
1.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Σοκολάτα
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα "φύλλα" σοκολάτας.
Ολοκληρωμένο
3.
Παίρνουμε 6 αντικολλητικά χαρτιά που τα έχουμε κόψει λίγο πιο μικρά από φόρμα 30×11 εκατοστών.
Ολοκληρωμένο
4.
Απλώνουμε στο κάθε φύλλο μία στρώση σοκολάτας μέχρι να τελειώσουμε με τα αντικολλητικά χαρτιά.
Ολοκληρωμένο
5.
Παγωτό:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά του παγωτού και χτυπάμε για 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
6.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε μία μακρόστενη φόρμα είτε σιλικόνης είτε με αποσπώμενο πάτο.
Ολοκληρωμένο
7.
Ξεκινάμε με μία στρώση από παγωτό, πασπαλίσουμε με μαρμελάδα, μπισκότο και. σκεπάζουμε με ένα φύλλο σοκολάτας .
Ολοκληρωμένο
8.
Απλώνουμε ξανά μείγμα από το παγωτό και υνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα 5 φύλλα κρατώντας ένα φύλλο για την κορυφή.
Ολοκληρωμένο
9.
Αφού κανουμε όλες τις στρώσεις με πλάκες σοκολάτας και το μείγμα παγωτού (κρατάμε και ένα μέρος από το μείγμα) τοποθετούμε την τελευταία πλάκα σοκολάτας που κρατήσαμε και γαρνίρουμε στα πλαινά.
Ολοκληρωμένο
10.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες μέχρι να παγώσει. Ξεφορμάρουμε απαλά, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ολοκληρωμένο