Κοτόπιτα της τεμπέλας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
2 στήθη κοτόπουλου κομμένο σε κύβους ή λωρίδες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3 χρωματιστές πιπεριές
αλάτι, πιπέρι
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Χυλός:
400 γρ. γιαούρτι
2 αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα

Οδηγίες

1.
Γέμιση:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές για 3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
2.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να θωριστούν τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν χλιάνει η γέμιση προσθέτουμε τη γραβιέρα.
Ολοκληρωμένο
5.
Χυλός:
Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
6.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον χυλό στην χλιαρή γέμιση.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους, το λαδώνουμε, πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και ρίχνουμε την γέμιση της κοτόπιτας.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά του.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το πυρέξ από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει 30 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε σε κομμάτια.
Ολοκληρωμένο