No products in the cart.
Carrot Cake με Βουτυρόκρεμα
εύκολο
12
Ένα κέικ με υπέροχη υφή, με την υγρασία που χρειάζεται και την μοναδική αντίθεση που δίνει το γλυκό με την αλμυρή κρέμα που στην προκειμένη περίπτωση μπαίνει ως frosting. Πότε όμως ξεκίνησε και ποιες είναι οι ρίζες του; Το κέικ καρότου είναι πολύ γνωστό στις Αγγλοσαξονικές χώρες. Δεν περιορίζεται όμως εκεί μιας και έχει κυριολεκτικά κατακλίσει όλο τον κόσμο, καθώς είναι ένα γλύκισμα γεμάτο βιταμίνες που «ξεγελάει» τις ενοχές, στην περίπτωση που τις έχουμε!
Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνουμε την προέλευση της συνταγής. Η πρώτη όμως δημοσίευση παρατηρείται σε ένα γαλλικό βιβλίο μαγειρικής που εκδόθηκε όμως στην Αγγλία το 1827. Το ταξίδι όμως συνεχίζεται και συναντούμε το καροτοκέικ στην Ελβετία, που ακόμα και στις μέρες μας αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα κέικ. Σε αυτό το σημείο σας υπενθυμίζω πως στις βόρειες χώρες η παραγωγή των καρότων είναι σε άνθιση καθώς τα φρούτα είναι περιορισμένα. Άρα την θέση των φρούτων την αντικαθιστούν επάξια λαχανικά όπως τα καρότα!
Γιατί και πως πήρε τόσες διαστάσεις στην Αγγλία; Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου υπήρχε περιορισμός σε διάφορες τροφές. Με την πολιτική των δελτίων σίτισης οι άνθρωποι προμηθεύονταν ό,τι επιτρέπονταν. Αυτό διήρκησε για 10 χρόνια ακόμα, μέχρι και τα μέσα του 1950. Τα καρότα δεν είχαν κανέναν περιορισμό στη ποσότητα και αποτελούσε έναν έξυπνο και χωρίς κόστος τρόπο για να δώσει γλυκύτητα στα κέικ και τα γλυκά, χωρίς να προσθέτουν ζάχαρη όπου υπήρχε περιορισμός. Επίσης περιορισμός υπήρχε και στο βούτυρο, βάζοντας στη θέση του ηλιέλαιο. Μια ελαφριά και νόστιμη εκδοχή της συνταγής.
Σήμερα το συναντούμε παντού και σε πολλές παραλλαγές. Δε θα θέλατε όμως να έχετε τη δική σας συνταγή και να την φτιάχνετε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε; Ακολουθήστε τη συνταγή και σίγουρα θα ξετρελαθείτε. Βάλτε τσάι ή καφέ και αφεθείτε στην απόλαυση της γεύσης.
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. σπορέλαιο | |
180 γρ. ζάχαρη μαύρη | |
4 αυγά | |
20 γρ. κονιάκ | |
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (το κοσκινίζουμε) | |
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
1 κ.γ. σόδα μαγειρική | |
Μια πρέζα αλάτι | |
1 ½ κ.γ. κανέλα | |
0.5 κ.γ. γαρύφαλλο | |
0.25 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη | |
2 βανιλέτες | |
250 γρ. τριμμένο καρότο (στο λεπτό μέρος του τρίφτη) | |
150 γρ. καρύδια αλεσμένα | |
Ξύσμα πορτοκαλιού |
Υλικά για τη βουτυρόκρεμα:
250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου | |
400 γρ. τυρί κρέμα | |
1 φλιτζ. άχνη ζάχαρη | |
Μία πρέζα αλάτι | |
3 βανιλέτες ή 2 κ.γ. υγρή βανίλια |
Αφήστε μια απάντηση