No products in the cart.
Gingerbread House
μέτριο
1
Επιτέλους φτιάχνουμε γλυκά μπισκοτόσπιτα ή αλλιώς τα επονομαζόμενα gingerbread house. Μία κατασκευή που τη λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Τα τελευταία 5 χρόνια φτιάχνω πάντα ένα μπισκοτόσπιτο για τα Χριστούγεννα. Έχω πειραματιστεί με πολλές ζύμες για την παρασκευή μπισκότου και αυτό που πάντα παρατηρούσα είναι πως τα μπισκότα έβγαιναν ελαφρώς μαλακά ενώ παράλληλα φούσκωναν ανά τμήματα. Αναρωτιόμουν τι μπορεί να φταίει. Το πετιμέζι; Η μαγειρική σόδα; Μετά από πολύ ψάξιμο πέτυχα διάνα! Τα φετινά μπισκότα για το σπιτάκι έγιναν κυριολεκτικά ακλόνητα και τραγανά! Όπως θα παρατηρήσετε στη συνταγή που σας παραδίδω δεν περιέχει πετιμέζι, ή μαγειρική σόδα αλλά μέλι και μαύρη ζάχαρη. Η συγκεκριμένη ζύμη είναι γενικά σκληρή και θέλει υπομονή στο ζύμωμα και στο άνοιγμα μη σας ανησυχήσει τίποτα. Αλλά πιστέψτε με ο κόπος σας θα ανταμειφθεί γιατί το φετινό gingerbread house είναι αντισεισμικό!!!! Η κόλλα που φτιάχνουμε είναι σκέτο μπετόν οπότε η επιτυχία για το στήσιμο και την σταθερότητα του σπιτιού είναι δεδομένη. Ακολουθείστε τα βήματα που σας περιγράφω προσεκτικά και αφήστε τη φαντασία σας να καλπάσει. Οι οδηγίες που σας δίνω είναι αρκετά αναλυτικές ώστε να μπορέσετε να καταλάβετε την όλη διαδικασία. Σας δίνω τη δική μου εκδοχή με πολλές φωτογραφίες για να το φτιάξετε αλλά μπορείτε να το απλοποιήσετε βάζοντας πιο λίγα διακοσμητικά στοιχεία. Ο βασικός μας στόχος είναι ένας: να παίξουμε και να δημιουργήσουμε σαν μικρά παιδιά! Καλά Χριστούγεννα να έχουμε όλοι μας και πάντα με ζεστή καρδιά!
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
375 γρ. βούτυρο | |
300 γρ. μαύρη ζάχαρη | |
10 κ.σ. μέλι | |
1 κ.σ. μελάσα | |
3 κ.σ. νερό | |
900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο | |
2 κ.γ. κανέλα | |
1 κ.γ. γαρύφαλλο | |
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο | |
2 κ.γ. κακάο | |
3 βανιλέτες | |
Μία πρέζα αλάτι |
Υλικά για κόλλα
3 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου | |
1 κ.γ. κρεμόριο | |
700 γρ. άχνη ζάχαρη | |
Μία πρέζα αλάτι |
Αφήστε μια απάντηση