Carrot cake pancakes

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
150 γρ. αλεσμένη βρόμη
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ή ολικής άλεσης
3 κ.σ. καστανή
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Μία πρέζα κ.γ. αλάτι
1 ½ κ.γ. κανέλα
0.33 κ.γ. γαρύφαλλο
0.25 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 βανιλέτες
250 γρ. γάλα καρύδας
30 γρ. λιωμένο φυτικό βούτυρο (μαργαρίνη ή βούτυρο καρύδας ή σπορέλαιο)
2 μικρά καρότα τριμμένα
Υλικά για το γλάσο:
100 γρ. φυτικό κρέμα τυρί
2 κ.σ. μέλι

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ βάζουμε την αλεσμένη βρόμη, το αλεύρι γ.ο.χ., τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, τις βανιλέτες και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Κάνουμε μια λακούβα στη μέση των αλεύρων και προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το βούτυρο, τα τριμμένα καρότα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και το ζεσταίνουμε καλά σε μέτρια φωτιά .
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε το μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας, το ρίχνουμε στο τηγανάκι και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Ολοκληρωμένο
5.
Προαιρετικά για το γλάσο:
Παίρνουμε το φυτικό κρέμα τυριού, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά. Έπειτα περιχύνουμε με αυτό τα pancakes!
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *