No products in the cart.
Muffins γιαουρτιού με γέμιση μαρμελάδας και τραγανό crumble
μέτριο
15
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
0.5 κ.γ. μπέικιν σόδα | |
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου | |
160 γρ. ζάχαρη | |
3 βανιλέτες | |
Μία πρέζα αλάτι | |
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό | |
Ξύσμα από ένα λεμόνι | |
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας |
Υλικά για το crumble:
50 γρ. καστανή ζάχαρη | |
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
50 γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα | |
¾ κ.γ. κανέλα | |
1 βανιλέτα | |
Μία πρέζα αλάτι | |
50 γρ. βούτυρο λιωμένο |
Οδηγίες
1.
Για το crumble:
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, την βρόμη, τα αμύγδαλα, την κανέλα, την βανιλέτα και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αναμειγνύουμε καλά ώστε να πάει παντού το βούτυρο και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Για τα muffins:
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την μπέικιν σόδα.
Ολοκληρωμένο
5.
Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
7.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
8.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
9.
Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή ένταση και καθαρίζουμε καλά τα τοιχώματα του μπολ.
Ολοκληρωμένο
10.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
Ολοκληρωμένο
11.
Προσοχή, δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
12.
Παίρνουμε τις θήκες για κεκάκια, βάζουμε λίγο από το μείγμα, μετά στο κέντρο βάζουμε την μαρμελάδα που θέλουμε και καλύπτουμε μέχρι τα ¾ με το μείγμα για τα κεκάκια.
Ολοκληρωμένο
13.
Βγάζουμε το crumble από το ψυγείο και με τα χέρια μας κόβουμε κομματάκια κομματάκια από το crumble και καλύπτουμε την επιφάνεια από τα muffin.
Ολοκληρωμένο
14.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
15.
Δοκιμάζουμε το ψήσιμο με μια οδοντογλυφίδα τρυπώντας το κέντρο από τα κεκάκια
Ολοκληρωμένο
16.
Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε πέντε λεπτά και μετά τα βάζουμε σε μία σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε πέντε λεπτά και μετά τα βάζουμε σε μία σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Αφήστε μια απάντηση