Σοκολατένια μπισκότα χριστουγέννων

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
60 γρ. κακάο κοσκινισμένο
Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα προαιρετικά

Οδηγίες

1.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Ολοκληρωμένο
3.
Χαμηλώνουμε την ένταση, ρίχνουμε το αυγό, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο.
Ολοκληρωμένο
4.
Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
5.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, μαζεύουμε τη ζύμη, την απλώνουμε σε ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης, ανοίγουμε τη ζύμη σε δίσκο με το χέρι μας και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μεμβράνη.
Ολοκληρωμένο
6.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει η ζύμη.
Ολοκληρωμένο
7.
Στη συνέχεια, σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ή ανάμεσα από δύο λαδόκολλες τοποθετούμε τη ζύμη και με τον πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο 3 εκ.
Ολοκληρωμένο
8.
Παίρνουμε κουπάτ της επιλογής μας, κόβουμε σε μπισκότα και αν έχουμε στένσιλ το τοποθετούμε πάνω από τη ζύμη και με τον πλάστη πιέζουμε ελαφρώς για να χαραχθούν τα σχήματα.
Ολοκληρωμένο
9.
Βάζουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα στρώσουμε μία λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
10.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 12-15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα απλώνουμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή τα στολίζουμε με royal icing. Αν δεν θέλουμε να βάλουμε κακάο προσθέτουμε την ποσότητά του σε αλεύρι και βάζουμε και 1 κ.γ. υγρή βανίλια για άρωμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *