No products in the cart.
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπαχαρικά
εύκολο
20
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
0.5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
0.25 κ.γ. σόδα μαγειρική | |
0.33 κ.γ. αλάτι | |
1 κ.γ. κανέλα | |
1 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη | |
140 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου | |
200 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη | |
1 κ.γ. βανίλια υγρή | |
3 βανιλέτες | |
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
1 κ.σ. κονιάκ | |
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ολοκληρωμένο
2.
Το αφήνουμε στην άκρη.
Ολοκληρωμένο
3.
Στον κάδο βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, την υγρή βανίλια και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
4.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
5.
Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα κάθε φορά μέχρι να απορροφηθεί το προηγούμενο.
Ολοκληρωμένο
6.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ολοκληρωμένο
7.
Συνεχίζουμε το χτύπημα χαμηλώνοντας την ένταση και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
8.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
9.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε δίσκο και τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη.
Ολοκληρωμένο
10.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάζουμε τη ζύμη μας και την απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια
Ολοκληρωμένο
11.
Αλευρώνουμε και τον πλάστη μας και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3 εκ. κόβουμε τα μπισκότα σε ότι σχήμα θέλουμε.
Ολοκληρωμένο
12.
Τα τοποθετούμε αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα στρώσουμε λαδόκολλα. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Ολοκληρωμένο
13.
Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Καλό είναι τα μπισκοτάκια μας να έχουν το ίδιο μέγεθος κάθε φορά στη λαμαρίνα για να γίνει σωστό ψήσιμο. Τα μεγαλύτερα χρειάζονται παραπάνω χρόνο ενώ τα μικρότερα λιγότερο. Αν θέλουμε μπορούμε να τα βουτήξουμε στη σοκολάτα ή τα πασπαλίσουμε με διακοσμητική ζάχαρη.
Αφήστε μια απάντηση