Ραγισμένα χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 1/2 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
0.25 κ.γ. κανέλα
Μια πρέζα αλάτι
130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. μαύρη ζάχαρη υγρή
2 βανιλέτες
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. γάλα
1 κ.σ. λικέρ σοκολάτας ή κονιάκ

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τις βανιλέτες και την υγρή βανίλια.
Ολοκληρωμένο
4.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
5.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα τη φορά και ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
6.
Αφού ενσωματωθούν ρίχνουμε, τη λιωμένη σοκολάτα, το γάλα και το κονιάκ.
Ολοκληρωμένο
7.
Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
8.
Καλύπτουμε το μπολ με το μείγμα με μια διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Ολοκληρωμένο
9.
Μπορούμε να έχουμε το μείγμα έτοιμο στο ψυγείο από το βράδυ, έτσι θα φτιάξουμε πιο εύκολα τα μπισκότα μας.
Ολοκληρωμένο
10.
Αφού παγώσει καλά η ζύμη, με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και με τα χέρια μας σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Ολοκληρωμένο
11.
Έπειτα βάζουμε σε ένα μπολάκι ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε εκεί τα μπαλάκια μέχρι να καλυφθούν.
Ολοκληρωμένο
12.
Τα απλώνουμε αραιά μεταξύ τους στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα στρώσουμε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 15 λεπτά ακριβώς.
Ολοκληρωμένο
13.
Δεν τα παραψήνουμε και θα είναι έτοιμα όταν μαυρίσουν ελαφρώς και στη μέση θα είναι ακόμη μαλακά
Ολοκληρωμένο
14.
Τα αφαιρούμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε για 5 λεπτά στη λαμαρίνα και μετά τα τοποθετούμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
15.
Αποθηκεύουμε σε αεροστεγή βάζα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε στη ζύμη να προσθέσουμε ψιλοκομμένο ξηρό καρπό ή σταγόνες σοκολάτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *