Cheese cake με σάλτσα βύσσινο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. μπισκότα τύπου dijestive
70 γρ. μπισκοτάκια κανέλας
130 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 κ.γ. αλεύρι
Μία πρέζα αλάτι
Μία πρέζα κανέλα
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
Μία πρέζα κακάο
Υλικά για την κρέμα:
400 γρ. κρέμα τυρί
100 γρ. τυρί μασκαρπόνε
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 βανιλέτες ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια
3 κ.σ. κοφτές άχνη ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες

1.
Για τη σάλτσα βύσσινο:
Σουρώνουμε τη κονσέρβα και τοποθετούμε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το κονιάκ και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας συχνά.
Ολοκληρωμένο
3.
Όταν η σάλτσα πήξει ρίχνουμε τα βύσσινα και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
4.
Για τη βάση:
Στο μούλτι ρίχνουμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
5.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τα τριμμένα μπισκότα και όλα τα αρωματικά μας.
Ολοκληρωμένο
6.
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
7.
Χρησιμοποιούμε μία φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο και ρίχνουμε το μείγμα του μπισκότου.
Ολοκληρωμένο
8.
Απλώνουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Ολοκληρωμένο
9.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
10.
Για την κρέμα:
Στον κάδο του μίξερ ή στο μίξερ χειρός τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, τις βανιλέτες και την άχνη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
11.
Χτυπάμε σε ελαφριά σαντιγί και έπειτα προσθέτουμε τα κρεμώδη τυριά μας.
Ολοκληρωμένο
12.
Τα ενοποιούμε σε χαμηλή ένταση και στο τέλος ενσωματώνουμε το ξύσμα λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
13.
Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κρύο μπισκότο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ολοκληρωμένο
14.
Την ώρα του σερβιρίσματος απλώνουμε τη σάλτσα βύσσινο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για την επικάλυψη του γλυκού μπορούμε να χρησιμιποιήσουμε οποιαήποτε μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, φρέσκα φρούτα ή ακόμα και ζελέ. Επίσης, μπορουμε να αντικαταστήσουμε τη βάση του γλυκού με σαβουαγιάρ αφού πρώτα τα βρέξουμε σε λίγο χυμό και αυτόματα το μετατρέπουμε σε τούρτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *