Κεφτέδες από κόκκινα φασόλια (vegan)

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κ.γ. λιναρόσπορο τριμμένο στο γουδί
1 κ.σ. νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας (στραγγισμένα)
1/2 καρότο τριμμένο από την ψιλή πλευρά του τρίφτη
0.33 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγα φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
80 γρ. νιφάδες βρώμης
αλάτι
πιπέρι
λίγο θυμάρι
φρυγανιά για πανάρισμα

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε ένα φλιτζανάκι και βάζουμε μέσα τον λιναρόσπορο με το νερό. Τον αφήνηνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε ένα τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σε σοτάρομε για 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε ένα μπλέντερ και εκεί μέσα ρίχνουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και τα φασόλια. Χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα φασόλια και μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ.
Ολοκληρωμένο
5.
Εκεί προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από την φρυγανιά. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία πηχτή ζύμη.
Ολοκληρωμένο
6.
Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα κυλάμε στη φρυγανιά, παίρνουμε ένα ταψί αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα απλώνουμε στο ταψί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.
Ολοκληρωμένο
7.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα γαρνίρουμε με νηστίσιμη μαγιονέζα ή σος ταχίνι!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Συμβουλή: Ο λιναρόσπορος έχει μία πηκτική ουσία οπότε παίρνει τον ρόλο του αυγού που βοηθάει να δέσει το μείγμα μας. Αν δεν έχουμε μπορούμε να προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *