Vegan muffins μπανάνας με γέμιση σοκολάτας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
3 βανιλέτες
100 γρ. ζάχαρη καρύδας ή κανονική
200 γρ. γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας
1 ώριμη μπανάνα λιωμένη
120 γρ. σπορέλαιο
100 γρ. κουβερτούρα σε κυβάκια για τη γέμιση ή κουβερτούρα με στέβια
Επιπλέον, ροδέλες μπανάνας για στόλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ βάζομε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα, το αλάτι, τις βανιλέτες και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το γάλα, την μπανάνα και το σπορέλαιο.
Ολοκληρωμένο
3.
Με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε εκεί το μείγμα με το αλεύρι και με τον αυγοδάρτη ενσωματώνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε το ειδικό ταψί για muffins και βάζουμε χάρτινες θήκες. Γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι τη μέση και βάζουμε ένα κομμάτι κουβερτούρας στο κέντρο. Το πιέζουμε και καλύπτουμε με λίγη ακόμα ζύμη μέχρι τα ¾ της θήκης. Αυτό κάνουμε με όλα τα κεκάκια.
Ολοκληρωμένο
5.
Αν θέλουμε προαιρετικά τοποθετούμε μία ροδέλα μπανάνας σε κάθε κεκάκι.
Ολοκληρωμένο
6.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 25 λεπτά. Δοκιμάζουμε το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
7.
Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά τα τοποθετούμε σε μία σχάρα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Συμβουλή: Μπορούμε πριν ψήσουμε τα muffins να τα πασπαλίζουμε με γκρανόλα ή νιφάδες βρόμης ή κάποιον τριμμένο ξηρό καρπό όπως καρύδι και μετά να τα ψήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *