Cupcakes καραμέλα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. καραμέλες βουτύρου
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Υλικά για τα cupcakes:
3 αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη λευκή
120 γρ. ζάχαρη μαύρη
4 βανιλέτες
1 κ.γ. εκχύλισμα καραμέλας (προαιρετικά)
Μία πρέζα αλάτι
170 γρ. σπορέλαιο
200 γρ. γιαούρτι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
Βουτυρόκρεμα καραμέλας (προαιρετικά): 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
80 γρ. καραμέλα έτοιμη σε βαζάκι
Μία πρέζα αλάτι
180 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1.
Γέμιση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις καραμέλες βουτύρου με την κρέμα γάλακτος και τις λιώνουμε σε χαμηλή ένταση.
Ολοκληρωμένο
2.
Περιμένουμε να κρυώσει τελείως το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
3.
Cupcakes:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τα δύο είδη ζάχαρης, τις βανιλέτες, το εκχύλισμα και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
4.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα για 10-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει.
Ολοκληρωμένο
5.
Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε το σπορέλαιο με το γιαούρτι.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σταματάμε τελείως την λειτουργία του μίξερ.
Ολοκληρωμένο
7.
Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και με μία μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Ολοκληρωμένο
8.
Παίρνουμε τις ειδικές θήκες για κεκάκια, τοποθετούμε χάρτινες θήκες και γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ μέχρι τη μέση.
Ολοκληρωμένο
9.
Βάζουμε στο κέντρο 1 κ.γ. από την καραμέλα και καλύπτουμε από πάνω με το μείγμα του κέικ μέχρι τα ¾.
Ολοκληρωμένο
10.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 25-30 λεπτά. όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά και μετά τα τοποθετούμε σε μία σχάρα να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
11.
Βουτυρόκρεμα καραμέλας:
Χτυπάμε το βούτυρο με την βανίλια σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
12.
Προσθέτουμε το αλάτι, την καραμέλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Ολοκληρωμένο
13.
Προσθέτουμε σιγά σιγά 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε και βάζουμε κάθε φορά 1/2 φλιτζάνι.
Ολοκληρωμένο
14.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να κάνουμε το frosting πιο απαλό για να ανακατευτεί.
Ολοκληρωμένο
15.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά και πάρουμε το σωστό μείγμα.
Ολοκληρωμένο
16.
Εάν η βουτυρόκρεμα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε επιπλέον κρέμα γάλακτος (1 κουταλιά της σούπας τη φορά). Αν το frosting είναι πολύ αραιό, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη άχνη (1/4 φλιτζάνι τη φορά).
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε αντί να φτιάξουμε την καραμέλα να πάρουμε έτοιμη από το super market ή να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Επίσης, στο μείγμα του κέικ μπορούμε να βάζουμε ψιλοκομμένες καραμέλες βουτύρου ή αν δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε την γέμιση καραμέλας μπορούμε να βάλουστο στο μείγμα του κέικ μία ολόκληρη καραμέλα γαλάκτος.

2 Comments

  • Δήμητρα

    καλησπερα! Διαβαζω την συνταγη για τα cupcakes καραμελας αλλα δε βλεπω τα υλικα για την βουτυροκρεμα. Ευχαριστώ πολύ!

  • lena

    Καλησπέρα σας. Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Μόλις τώρα πρόσθεσα τα υλικά της βουτυρόκρεμας και μπορείτε να τα δείτε. Περιμένω τις εντυπώσεις σας όταν φτιάξετε την συνταγή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *