Αρωματική μαρμελάδα φράουλα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό φράουλες καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες σε κομματάκια
570 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα αρμπαρόριζας
1 φλούδα λεμονιού
2 βανιλέτες
1 ξύλο κανέλας
2 αστεροειδής γλυκάνισοι
Χυμό ½ λεμονιού

Οδηγίες

1.
Βάζουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την αρμπαρόριζα, τη φλούδα λεμονιού, τους γλυκάνισους και το ξύλο κανέλας σε μία κατσαρόλα.
Ολοκληρωμένο
2.
Αφήνουμε για μία ώρα μέχρι οι φράουλες να βγάλουν όλα τους τα υγρά και να λιώσει η ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
3.
Ξεκινάμε το βράσιμο σε δυνατή ένταση (με κλίμακα το 9 το βάζουμε στο 7).
Ολοκληρωμένο
4.
Αφαιρούμε τους αφρούς που εμφανίζονται στην επιφάνεια και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Ολοκληρωμένο
5.
Αυτή την ένταση την διατηρούμε για 15 λεπτά. κάνουμε στην άκρη την κατσαρόλα και αφαιρούμε τους γλυκάνισους, το κανελόξυλο και τη φλούδα λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
6.
Με το μπίμερ πολτοποιούμε για λίγο ώστε να έχουμε και λίγα κομμάτια στη μαρμελάδα.
Ολοκληρωμένο
7.
Μεταφέρουμε ξανά στο μάτι της κουζίνας και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακριβώς.
Ολοκληρωμένο
8.
Τα τελευταία 3 λεπτά του βρασίματος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τα φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για να διατηρηθεί το χρώμα της φράουλας πρέπει να την βράσουμε μέχρι 25-30 λεπτά το πολύ. Μετά το πέρας της μισής ώρας η ζάχαρη καραμελώνει και σκουραίνει το χρώμα της μαρμελάδας. Έχουμε δυνατή ένταση στην αρχή ώστε να εξατμιστούν τα υγρά γρήγορα και να δέσει πιο γρήγορα η μαρμελάδα διατηρώντας το χρώμα της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *