Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. Ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι
3 βανιλέτες ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια
3 βανιλέτες ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
3 ½ φλιτζ. κοσκινισμένο αλεύρι γ.ο.χ.
Υλικά για κόλλα ζαχαροπλαστικής:
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
3 κ.σ. νερό
Έτοιμη ζαχαρόπαστα για στόλισμα των μπισκότων

Οδηγίες

1.
Για τα μπισκότα:
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και στον κάδο του ρίχνουμε το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
2.
Χτυπάμε το βούτυρο μόνο του για 5 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανιλέτες και την εσάνς πορτοκαλιού.
Ολοκληρωμένο
3.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Ολοκληρωμένο
4.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αυγό. Ενσωματώνουμε καλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά.
Ολοκληρωμένο
5.
Στην αρχή η ζύμη θα είναι λίγο τριφτή αλλά στην συνέχεια τη ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία ενιαία ζύμη.
Ολοκληρωμένο
6.
Την ανοίγουμε σε φύλλο με έναν πλάστη, την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Ολοκληρωμένο
7.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Ολοκληρωμένο
8.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με έναν πλάστη.
Ολοκληρωμένο
9.
Διαλέγουμε κουπάτ της αρεσκείας μας και κόβουμε μπισκοτάκια.
Ολοκληρωμένο
10.
Τα μεταφέρουμε στο ταψί και ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν οι άκρες τους.
Ολοκληρωμένο
11.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
12.
Για την κόλλα ζαχαροπλαστικής:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
13.
Για το γλάσσο διακόσμησης:
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και στον κάδο ρίχνουμε τα ασπράδια, το ξύδι με το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
14.
Σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει μορφή η μαρέγκα και έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
15.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουμε μία αφράτη και γυαλιστερή μαρέγκα.
Ολοκληρωμένο
16.
Αν επιθυμούμε μπορούμε να χρωματίσουμε το γλάσσο μας με μερικές σταγόνες χρώματος ζαχαροπλάστικής.
Ολοκληρωμένο
17.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε έτοιμη ζαχαρόπαστα και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο.
Ολοκληρωμένο
18.
Κόβουμε με τα κουπάτ στα σχήματα των μπισκότων.
Ολοκληρωμένο
19.
Παίρνουμε τα μπισκότα, τα αλείφουμε με ένα πινέλο με την κόλλα και από πάνω τοποθετούμε το σχήμα της ζαχαρόπαστας.
Ολοκληρωμένο
20.
Πιέζουμε ελαφρά.
Ολοκληρωμένο
21.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε το γλάσσο σε ένα κορνέ με μικρή μύτη και κάνουμε σχέδια πάνω από τα μπισκότα.
Ολοκληρωμένο
22.
Περιμένουμε να στεγνώσουν και έπειτα τα απολαμβάνουμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Πριν ψήσουμε τα μπισκότα φροντίζουμε να τα έχουμε τοποθετήσει με βάση το μέγεθός τους. Αν έχουμε βάλει μαζί μικρά και μεγάλα μπισκότα τότε το ψήσιμό τους δε θα είναι σωστό! Αν θέλουμε μπορούμε να αρωματίσουμε τα μπισκότα μας με κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, σκόνη τζίντζερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *