Εκμέκ με Μελομακάρονα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
12 μελομακάρονα
1 φακελάκι έτοιμη κρέμα βανίλια αραβοσίτου
350 γρ. γάλα για την έτοιμη κρέμα
2 βανιλέτες
Μερικές σταγόνες έλαιο μαστίχας
300 γρ. κρέμα γάλακτος
2 βανιλέτες
Τριμμένο φιστίκι

Οδηγίες

1.
Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μελομακάρονα και τα απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος πιέζοντάς τα με τα δάχτυλά μας να πάνε παντού.
Ολοκληρωμένο
2.
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες και αρωματίζουμε τη κρέμα με τις βανιλέτες και το έλαιο μαστίχας.
Ολοκληρωμένο
3.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση των μελομακάρονων και τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Ολοκληρωμένο
4.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τις βανιλέτες στο μίξερ μέχρι να πάρουμε μία σαντιγί.
Ολοκληρωμένο
5.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, απλώνουμε την σαντιγί και γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι και τοποθετούμε για άλλη μία ώρα στο ψυγείο για να δέσει το γλυκό.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε τη βάση των μελομακάρονων βάζοντας στη θέση τους βασιλόπιτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *