Γεμιστά με λαχανικά

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
5 ντομάτες
8-10 πράσινες πιπεριές καμπάνες
2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Υλικά για τη γέμιση:
100 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο (σε κυβάκια)
1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη (σε κυβάκια)
500 γρ. ρύζι καρολίνα
0.5 φλιτζ. λευκό κρασί
Ψίχα από τις ντομάτες ψιλοκομμένη
5 κ.σ. χυμό ντομάτας
0.5 κ.γ. ζάχαρη
1 ζελεδάκι ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
0.5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Οδηγίες

1.
Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά και ξεκινάμε να τα ανοίγουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Με το μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος από κάθε ντομάτα (να μείνει ενωμένη με την ντομάτα δεν το κόβουμε τελείως) και με κουτάλι ξεγουβιάζουμε την ψίχα της.
Ολοκληρωμένο
3.
Κρατάμε την ψίχα, την ψιλοκόβουμε γιατί θα την χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
4.
Με τον ίδιο τρόπο καθαρίζουμε και τις πιπεριές από τα σπόρια.
Ολοκληρωμένο
5.
Τοποθετούμε τις ντοματες με τις πιπεριές σε ένα στρόγγυλο ταψί.
Ολοκληρωμένο
6.
Για τη γέμιση:
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι (γουόκ) ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
Ολοκληρωμένο
7.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
8.
Στη συνέχεια βάζουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το κολοκυθάκι και την μελιτζάνα.
Ολοκληρωμένο
9.
Σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και ρίχνουμε το ρύζι για να γυαλίσει για 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει στον πάτο.
Ολοκληρωμένο
10.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί στο αλκοόλ.
Ολοκληρωμένο
11.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το ζωμό λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
12.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Ολοκληρωμένο
13.
Ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση για 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
14.
Παίρνουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές ξεκινώντας το γέμισμα κατά τα ¾ γιατί το ρύζι θα φουσκώσει την ώρα του ψησίματος και δε θέλουμε να ξεχειλίσει.
Ολοκληρωμένο
15.
Καλύπτουμε με το καπάκι του κάθε λαχανικού και τα αναποδογυρίζουμε (με το καπάκι δηλ. από την κάτω πλευρά) μέσα στο ταψί τοποθετώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο.
Ολοκληρωμένο
16.
Αραδιάζουμε τις πατάτες, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και λίγο χυμό ντομάτας, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 1 ½ ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε με τυρί φέτα και ζεστό ψωμί
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Προσοχή την ώρα που ξεγουβιάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Στην περίπτωση που τρυπηθούν τα λαχανικά, τότε η γέμιση θα χυθεί στο ταψί και θα χαθεί η νοστιμιά τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *