Τα τέλεια τηγανιτά κολοκυθάκια

Reviews

Οδηγίες

1.
Για αρχή κόβουμε τα κολοκυθάκια με το πίλερ ή το μαντολίνο σε λεπτές φέτες σαν chips.
Ολοκληρωμένο
2.
Ένα άλλος τρόπος κοψίματος είναι να τα κόψουμε σε λεπτά μπαστουνάκια.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα κόβουμε πρώτα σε μακρόστενες φέτες πάχους 1 εκ. και κάθε φέτα την κόβουμε σε λωρίδες 1 εκ.
Ολοκληρωμένο
4.
Στη συνέχεια αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά να αποβάλλουν τα περιττά υγρά. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν πολύ τραγανά!
Ολοκληρωμένο
5.
Έπειτα τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και ξεκινάμε το τηγάνισμα.
Ολοκληρωμένο
6.
Τα βουτάμε σε μπόλικο αλεύρι μαζί με λίγο πιπέρι, τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές για να καλυφθούν καλά και τα τινάζουμε απαλά ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
7.
Αν θέλουμε μπορούμε να αρωματίσουμε το αλεύρι, με θυμάρι, ρίγανη, πάπρικα κ.λ.π.
Ολοκληρωμένο
8.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό σπορέλαιο με ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
9.
Στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένταση (από το 9 στο 7).
Ολοκληρωμένο
10.
Ρίχνουμε λίγα λίγα τα κολοκυθάκια και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν για 2 λεπτά περίπου.
Ολοκληρωμένο
11.
Τα ακουμπάμε να στραγγίσουν σε ένα μπολ αφού πρώτα το καλύψουμε με χαρτί κουζίνας.
Ολοκληρωμένο
12.
Σερβίρουμε με τζατζίκι ή μία ελαφριά σάλτσα γιαουρτιού!
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *