No products in the cart.
Τηγανίτες πατάτας
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
5 μεγάλες πατάτες | |
3 αυγά χτυπημένα | |
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη | |
4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
6 κ.σ. ζεστό νερό ή γάλα | |
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο | |
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι | |
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα |
Οδηγίες
1.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε 3 ώρες σε μια λεκάνη με νερό που να τις καλύπτει μέχρι πάνω ώστε να φύγει το άμυλό τους.
Ολοκληρωμένο
2.
Μετά τις τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη και τις πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τις τηγανίτες.
Ολοκληρωμένο
4.
Το μείγμα μας δεν πρέπει να είναι σφιχτό.
Ολοκληρωμένο
5.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας και βάζουμε από το μείγμα της πατάτας απλώνοντάς το ομοιόμορφα με τη ράχη του κουταλιού.
Ολοκληρωμένο
7.
Όταν ροδίσει γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Ολοκληρωμένο
8.
Σε μία πιατέλα τοποθετούμε χαρτί κουζίνας και απλώνουμε εκεί όλες τις τηγανίτες για να φύγουν τα περιττά λάδια.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα της τηγανίτας τριμμένη φέτα προσέχοντας όμως την προσθήκη του αλατιού
Αφήστε μια απάντηση