Πατατοσαλάτα με αμύγδαλο και sauce γιαουρτιού

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό πατάτες κανονικές ή baby
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 πιπεριές πράσινες κέρατο κομμένες σε καρέ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για την sauce γιαουρτιού:
200 γρ. γιαούρτι
1 ½ κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
Χυμό και ξύσμα ½ λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες

1.
Για την sauce:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε τη γεύση αν χρειάζεται αλάτι ή λεμόνι. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Για την σαλάτα:
Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό (βάζουμε και λίγο αλάτι) και τις βράζουμε μαζί με τις φλούδες για 40-45 λεπτά περίπου.
Ολοκληρωμένο
3.
Ελέγχουμε αν έχουν γίνει πιέζοντας με ένα πιρούνι. Δεν θέλουμε να διαλύονται.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε κρύο νερό.
Ολοκληρωμένο
5.
Αν θέλουμε τις χρησιμοποιούμε με τη φλούδα ειδάλλως τις ξεφλουδίζουμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
7.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια ένταση και βάζουμε το αμύγδαλο.
Ολοκληρωμένο
8.
Το ανακατεύουμε διαρκώς γιατί αρπάζει γρήγορα. Χρειάζεται 2 με 3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Στη συνέχεια το απλώνουμε σε ένα ξύλο κοπής και το ψιλοκόβουμε.
Ολοκληρωμένο
10.
Έπειτα βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τις πιπεριές, το αμύγδαλο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
11.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Ολοκληρωμένο
12.
Έπειτα προσθέτουμε τη σάλτσα στη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα ώστε να κρατήσουν το άμυλό τους και να μην αλλοιωθεί η γεύση τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *