Σούπα με ψητή κολοκύθα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
3 κ.σ. ελαιόλαδο (λίγο επιπλέον για το ράντισμα της κολοκύθας)
2 κ.σ. βούτυρο
800 γρ κολοκύθα καθαρισμένη
2 καρότα
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
1 λίτρο ζωμό κότας
1 φύλλο δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. κάρυ
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για γαρνίρισμα:
Αμύγδαλα ή κολοκυθόσπορο ή ηλιόσπορο
Κομματάκια κολοκύθας
Κρουτόν
Τραγανιστό μπέικον
Φλοίδες παρμεζάνας ή γιαούρτι

Οδηγίες

1.
Αρχικά καθαρίζουμε όλα μας τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
2.
Οπότε τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Στρώνουμε μία λαδόκολλα και εκεί απλώνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας.
Ολοκληρωμένο
3.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι, λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν (δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν είναι σκληρά τα κομμάτια ή όχι ).
Ολοκληρωμένο
4.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με τη μία κουταλιά βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
5.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μας μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
6.
Έπειτα ρίχνουμε όλα μας τα λαχανικά εκτός όμως από την κολοκύθα.
Ολοκληρωμένο
7.
Δε χρειάζεται να τα ψιλοκόψουμε γιατί στο τέλος τα πολτοποιούμε με το μπλέντερ χειρός.
Ολοκληρωμένο
8.
Τα τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το κονιάκ.
Ολοκληρωμένο
9.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό κότας, το δαφνόφυλλο και τους κόκκους μπαχάρι.
Ολοκληρωμένο
10.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε τα λαχανικά μας για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
11.
Μετά προσθέτουμε την κολοκύθα και συνεχίζουμε για 10 λεπτά το βράσιμο, μέχρι τα λαχανικά μας να λιώνουν.
Ολοκληρωμένο
12.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο με το μπαχάρι, προσθέτουμε την άλλη μία κουταλιά βούτυρο και πολτοποιούμε τη σούπα μας. Έτσι θα γυαλίσει όμορφα.
Ολοκληρωμένο
13.
Επαναφέρουμε στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε το κάρυ και το μοσχοκάρυδο, μαγειρεύοντας για πέντε λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
14.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ και γαρνίρουμε με ό, τι μας αρέσει. Απολαύστε τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου αλλά και του χειμώνα με μια ζεστή σπιτική σούπα!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
: Όταν μαγειρεύουμε σούπες βελουτέ η υφή τους δεν πρέπει να μας θυμίζει πουρέ. Πρέπει να είναι πιο ρευστή από πουρέ και πιο πυκνή από τις σούπες με υγρά, θέλουμε να ρέει από το κουτάλι μας. Με αυτόν τον τρόπο οι βελουτέ σούπες είναι πιο ευχάριστες και εκλεπτυσμένες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *