No products in the cart.
Σαλάτα με ρόδι, καρύδια, παρμεζάνα και προσούτο
πολύ εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
Ανάμεικτα πράσινα σαλατικά | |
1 αχλάδι κομμένο σε φετούλες | |
0.5 μάνγκο κομμένο σε κυβάκια | |
Σπόρους από ένα ρόδι | |
4 φέτες προσούτο ψημένο και σπασμένο σε κομμάτια | |
3 κ.σ. καρύδια χοντροσπασμένα | |
100 γρ. παρμεζάνα σε κομμάτια | |
Φετούλες από κουλούρι θεσσαλονίκης | |
200 γρ. σάλτσα ρόδι | |
αλάτι, πιπέρι |
Υλικά για τη σάλτσα ρόδι
1 κ.σ. μουστάρδα | |
100 γρ. χυμό ρόδι | |
2 κ.σ. γρεναδίνη | |
2 κ.σ. ξίδι λευκό | |
70 γρ. σπορέλαιο | |
70 γρ. ελαιόλαδο | |
αλάτι |
Οδηγίες
1.
Για τη σαλάτα
Παίρνουμε ένα μπολ και εκεί ρίχνουμε τα πράσινα σαλατικά, το αχλάδι, τους σπόρους ροδιού, το προσούτο, τα καρύδια, την παρμεζάνα, τις φέτες από το κουλούρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
2.
Περιχύνουμε με την σάλτσα ροδιού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Για τη σάλτσα ρόδι
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον χυμό ροδιού και σε μαγειρεύουμε σε χαμηλή ένταση για 10 με 15 λεπτά περίπου μέχρι να συμπυκνωθεί.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν είναι έτοιμος, περιμένουμε να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
5.
Έπειτα ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί με τον χυμό ροδιού σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να δέσει.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Καλό είναι να ρίξουμε τη σάλτσα ροδιού στη σαλάτα πριν σερβίρουμε στο τραπέζι. Αν το κάνουμε νωρίτερα τότε η σαλάτα μας θα πανιάσει.
Αφήστε μια απάντηση