No products in the cart.
Gingerbread κέικ
πολύ εύκολο
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. βούτυρο μαλακό | |
180 γρ. ζάχαρη | |
3 αυγά | |
3 βανιλέτες | |
2 κ.γ. κοφτά κανέλα | |
0.33 κ.γ. μοσχοκάρυδο | |
0.33 κ.γ. γαρύφαλλο | |
0.33 κ.γ. κάρδαμο | |
0.33 κ.γ. τζίντζερ | |
1 πρέζα αλάτι | |
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
1 κ.γ. σόδα μαγειρική | |
200 γρ. γιαούρτι | |
30 γρ. χυμό πορτοκάλι | |
20 γρ. κονιάκ | |
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
ξύσμα από ένα πορτοκάλι | |
ξύσμα από ένα λεμόνι | |
50 γρ. φρουί γκλασέ |
Οδηγίες
1.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία φόρμα για κέικ 23 εκ. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε το μείγμα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα κάθε φορά μέχρι να απορροφηθεί το προηγούμενο. Βάζουμε το αλάτι, τις βανιλέτες και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και το γιαούρτι.
Ολοκληρωμένο
3.
Συνεχίζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τα δύο ξύσματα. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με τα φρουί γλασέ. Με ένα κουτάλι ενσωματώνουμε τα υλικά και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 50-60 λεπτά περίπου.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά και έπειτα το ξεφορμάρουμε. Όταν κρυώσει τελείως αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Συμβουλή: Για να γίνει αφράτο το χριστουγεννιάτικο κέικ θα πρέπει όταν μπει το αλεύρι να μην χτυπηθεί πολύ, γι’ αυτό ανακατεύουμε με το κουτάλι, γιατί αντί να αφρατέψει, θα βγει ελαστικό και συμπαγές.