Γλασαρισμένα καρότα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. καρότα μικρά καθαρισμένα και κομμένα στη μέση ή baby καρότα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
0.33 κ.γ. κάρυ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1μικρό πορτοκάλι
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. ξύδι βαλσαμικό σιρόπι
Αλάτι, πιπέρι
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
2 κ.σ. βούτυρο σε κομματάκια

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε την λαμαρίνα του φούρνου, στρώνουμε μία λαδόκολλα και εκεί απλώνουμε τα καρότα το ένα δίπλα στο άλλο.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το κάρυ, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, μέλι, βαλσαμικό σιρόπι, αλάτι και πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
3.
Με το πιρούνι τα ανακατεύουμε και περιχυνούμε τα καρότα με τα 2/3 της βινεγκρέτ.
Ολοκληρωμένο
4.
Αφαιρούμε τα φυλλαράκια από το φρέσκο θυμάρι και τα σκορπάμε παντού μαζί με τα κομμάτια από βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
5.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 35 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
6.
Στα μισά της ώρα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για να ψηθούν σωστά.
Ολοκληρωμένο
7.
Θα πρέπει να είναι τρυφερά και ελαφρώς τραγανά.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *