Πουρές σελινόριζας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
3 μεσαίου μεγέθους σελινόριζες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 φλιτζ. φρέσκο γάλα
0.33 φλιτζ. ελαιόλαδο
0.5 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο

Οδηγίες

1.
Βράζουμε τη σελινόριζα μαζί με την πατάτα σε αλατισμένο νερό για περίπου 30 - 35 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει.
Ολοκληρωμένο
2.
Τη λιώνουμε στο μύλο λαχανικών ή με το πρες πουρέ ή με το ραβδομπλέντερ ή με το πιρούνι, προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το μοσχοκάρυδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Σερβίρουμε με οποιοδήποτε κρεατικό της αρεσκείας μας!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για περισσότερη γεύση μπορούμε να προσθέτουμε στον πουρέ 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *