Γλυκό του Κουταλιού Περγαμόντο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
12 περγαμόντα
1 κιλό ζάχαρη
1 κουτί γλυκόζης
0.5 κ.γ κιτρικό οξύ
5 ποτήρια μεγάλα νερό
Οδοντογλυφίδες

Οδηγίες

1.
Πλένουμε πολύ καλά τα περγαμόντα.
Ολοκληρωμένο
2.
Στην συνέχεια ξύνουμε πολύ καλά τα περγαμόντα σε ένα τρίφτη.
Ολοκληρωμένο
3.
Με ένα μαχαίρι χαράσουμε στα τέσσερα ή στα πέντε ,αναλόγως το μέγεθος του περγαμόντου, και ξεφλουδίζουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε κάθε φλούδα την ρολάρουμε και τοποθετούμε μια οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
5.
Σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα ρολάκια και τα καλύπτουμε με κρύο νερό.
Ολοκληρωμένο
6.
Τα αφήνουμε στο κρύο νερό για 3 ώρες αλλάζοντας ανά τακτά διαστήματα το νερό.
Ολοκληρωμένο
7.
Έπειτα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα καλύπτουμε με νερό και μόλις αρχίσει να βράζει το νερό τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
8.
Πετάμε το νερό και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές.
Ολοκληρωμένο
9.
Τα σουρώνουμε και αρχίζουμε να ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *