Γλυκό του Κουταλιού Σταφύλι

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό σταφύλια σουλτανίνα σφιχτά
1 κιλό ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
1 στικ βανίλιας ή 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
Χυμός από 1 λεμόνι
Προαιρετικά ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

Οδηγίες

1.
Βγάζουμε τις ρώγες σταφυλιού και κρατάμε αυτές που είναι σφιχτές.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε νερό και τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Κάνουμε την διαδικασία του ξεπλύματος άλλες 2 φορές.
Ολοκληρωμένο
3.
Στην συνέχεια βάζουμε μια στρώση σταφύλια μια στρώση ζάχαρη και εναλλάξ σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
Ολοκληρωμένο
4.
Αφήνουμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για 6 ώρες.
Ολοκληρωμένο
5.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από το ψυγείο προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
6.
Έπειτα βγάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα αρωματικά και το λεμόνι, ανακινούμε την κατσαρόλα.
Ολοκληρωμένο
7.
Βρέχουμε μια λεπτή λινή πετσέτα και την στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά ώστε να μην μείνει σταγόνα νερού και σκεπάζουμε την κατσαρόλα την πετσέτα και ανακινούμε την κατσαρόλα.
Ολοκληρωμένο
8.
Την διαδικασία με την πετσέτα την κάνουμε άλλες 4 φόρες κάθε φορά βρέχουμε, στύβουμε και ανακινούμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Αυτό το κάνουμε για να μην ζαχαρώσει το σιρόπι και διαλυθεί η ρώγα.
Ολοκληρωμένο
10.
Αποστειρώνουμε τα βάζα για 20 λεπτά στον φούρνο στους 100οC κελσίου.
Ολοκληρωμένο
11.
Τέλος βάζουμε το γλυκό στα αποστειρωμένα βάζα προαιρετικά προσθέτουμε τα αμύγδαλα κλείνουμε και αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
12.
Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *