Clafoutis με Κεράσια

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
400 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
3 κ.σ. λικέρ amaretto ή λικέρ κεράσι kirs
Υλικά για τον χυλό:
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 βανιλέτες
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
200 γρ. γάλα φρέσκο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
70 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. αμυγδαλόψιχα
Μία πρέζα αλάτι
Βούτυρο για άλειμμα της φόρμας

Οδηγίες

1.
Για τα κεράσια:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κεράσια, τη ζάχαρη και το λικέρ. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
2.
Για τον χυλό:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
3.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε το μείγμα μας για 10 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
5.
Ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το μείγμα των κερασιών βάζοντας μέσα όλα τα υγρά που έχουν βγάλει.
Ολοκληρωμένο
6.
Ενσωματώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε μία στρόγγυλη φόρμα 20 εκ. ή ένα οβάλ πυρίμαχο πυρέξ αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
7.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 35 με 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει λίγο η επιφάνειά του.
Ολοκληρωμένο
8.
Για να ελέγξουμε το ψήσιμο μετά τα 35 λεπτά τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα, αν είναι καθαρή τότε αφαιρούμε το γλυκό, αν έχει υπολείμματα συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε τα κρυώσει ελαφρώς, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αντί για κεράσια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ροδάκινα, βερίκοκα, ή φράουλες. Επίσης, μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γεύση του βάζοντας σταγόνες κουβερτούρας μέσα στο μείγμα πριν το ψήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *