Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
650 γρ. φρέσκο γάλα
350 γρ. κρέμα γάλακτος
180 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά και 3 κρόκους
3 βανιλέτες ή λοβό βανίλιας ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια
40 γρ. βούτυρο αγελάδος
Μία πρέζα αλάτι

Οδηγίες

1.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
3.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν το μείγμα με το γάλα ζεσταθεί παίρνουμε με μία κουτάλα ζεστό γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύουμε γρήγορα για να πάρει σωστή θερμοκρασία.
Ολοκληρωμένο
5.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο γάλα.
Ολοκληρωμένο
6.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας και να βγάλει φουσκάλες.
Ολοκληρωμένο
7.
Αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας την κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
8.
Ενσωματώνουμε καλά και τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μακρόστενο σκεύος, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε, την αφαιρούμε από το ψυγείο, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την χυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *