Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
650 γρ. φρέσκο γάλα
350 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. ζάχαρη120 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά και 3 κρόκους
3 βανιλέτες ή λοβό βανίλιας ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια
200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
40 γρ. βούτυρο αγελάδος
Μία πρέζα αλάτι

Οδηγίες

1.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη
Ολοκληρωμένο
3.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν το μείγμα με το γάλα ζεσταθεί προσθέτουμε με μία κουτάλα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύουμε γρήγορα για να πάρει σωστή θερμοκρασία.
Ολοκληρωμένο
5.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο γάλα.
Ολοκληρωμένο
6.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας και να βγάλει φουσκάλες.
Ολοκληρωμένο
7.
Αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας την κατσαρόλα και προσθέτουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
8.
Ενσωματώνουμε καλά και τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μακρόστενο σκεύος, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, την βάζουμε στο μίξερ και την χτυπάμε με το φτερό να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
10.
Έπειτα είναι έτοιμη προς χρήση.
Ολοκληρωμένο

2 Comments

  • Δέσποινα

    Η συνταγή είναι για γέμιση τούρτας;

  • lena

    Ναι φυσικά. Η συγκεκριμένη κρέμα μπαίνει και σε γέμιση τούρτας. Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *