No products in the cart.
Γλυκό με Ινδοκάρυδο
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
400 γρ. γάλα εβαπορέ | |
400 γρ. νερό | |
60 γρ. κορν φλάουρ | |
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική | |
Μία πρέζα αλάτι | |
60 γρ. ινδοκάρυδο | |
180 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια | |
80 γρ. βούτυρο | |
250 γρ. μπισκότα χοντροσπασμένα | |
3 βανιλέτες | |
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα | |
250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος σε κουτί τύπου morfat | |
Τρίμμα κουβερτούρας για πασπάλισμα |
Οδηγίες
1.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα με τα 350 γρ. νερού.
Ολοκληρωμένο
2.
Περιμένουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το ινδοκάρυδο και τη μία βανιλέτα.
Ολοκληρωμένο
3.
Ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
4.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα και να εμφανιστούν στην επιφάνεια φουσκάλες.
Ολοκληρωμένο
5.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα μας.
Ολοκληρωμένο
7.
Περιμένουμε να χλιάνει η κρέμα και μετά σπάμε σε κομμάτια τα μπισκότα ρίχνοντάς τα μέσα.
Ολοκληρωμένο
8.
Ανακατεύουμε απαλά και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο σκεύος 25Χ30 απλώνοντάς το ομοιόμορφα
Ολοκληρωμένο
9.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τις υπόλοιπες βανιλέτες μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και την φυτική κρέμα γάλακτος.
Ολοκληρωμένο
10.
Χτυπάμε με το εξάρτημα του σύρματος μέχρι να πάρουμε μία σαντιγί.
Ολοκληρωμένο
11.
Στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από το γλυκό είτε με το κορνέ κάνοντας ροζέτες είτε με μία σπάτουλα.
Ολοκληρωμένο
12.
Γαρνίρουμε με τρίμματα κουβερτούρας και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να πήξει.
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση