No products in the cart.
Πανακότα με Γιαούρτι
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. γιαούρτι | |
500 γρ. κρέμα γάλακτος | |
80 γρ. ζάχαρη | |
3 βανιλέτες | |
Ξύσμα από ένα λεμόνι | |
12 γρ. φύλλα ζελατίνης |
Υλικά για σάλτσα βερίκοκο (προαιρετικά):
150 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα στη μέση | |
240 γρ. ημίξηρο λευκό κρασί | |
80 γρ. μέλι |
Οδηγίες
1.
Βάζουμε τη ζελατίνη σε µπολ και τις καλύπτουµε µε κρύο νερό.
Ολοκληρωμένο
2.
Αφήνουµε να μουλιάσουν καλά για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι με την μισή ποσότητα κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το ξύσμα λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
5.
Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
6.
Βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις τοποθετούμε μέσα.
Ολοκληρωμένο
7.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσουν και αφήνουμε το μείγμα μας να χλιάνει για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
8.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τη ζελατίνη στο μείγμα του γιαουρτιού.
Ολοκληρωμένο
9.
Ενσωματώνουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά ατομικά φορμάκια ή μία μεγάλη φόρμα.
Ολοκληρωμένο
10.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει η πανακότα.
Ολοκληρωμένο
11.
Για τη σάλτσα με βερίκοκα:
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σιγοβράζουμε τα βερίκοκα με το λευκό κρασί σε μέτρια χαμηλή φωτιά έως ότου τα βερίκοκα μαλακώσουν και το κρασί έχει μειωθεί κατά το ήμισυ, περίπου για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
12.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το μέλι και σιγοβράζουμε το σιρόπι μέχρι να πήξει, περίπου 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
13.
Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε την πανακότα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να σερβίρουμε την πανακότα με μέλι, γλυκό του κουταλιού, σιρόπι παγωτού!
Αφήστε μια απάντηση