Gratin πέννες με λουκάνικο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
Μία συσκευασία πέννες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
150 γρ. παρμεζάνα
300 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. φέτα τριμμένη
230 γρ. κρέμα γάλακτος
Θυμάρι φρέσκο και λίγη πάπρικα καπνιστή
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκο κρεμμυδάκι για πασπάλισμα
Λίγο βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά για το πυρέξ

Οδηγίες

1.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε νερό με αλάτι και βράζουμε τις πέννες δύο λεπτά λιγότερο από την αναγραφόμενη ώρα
Ολοκληρωμένο
2.
Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο μαζί με τις πιπεριές για 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα παίρνουμε ένα μία κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο ή ένα πυρέξ, το αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε στον πάτο λίγη φρυγανιά.
Ολοκληρωμένο
5.
Στρώνουμε τη μισή ποσότητα ζυμαρικών, απλώνουμε το μισό μείγμα του λουκάνικου, πασπαλίζουμε με τη μισή παρμεζάνα και το μισό κασέρι.
Ολοκληρωμένο
6.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε και από πάνω θρυμματίζουμε τη φέτα.
Ολοκληρωμένο
7.
Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά, το υπόλοιπο λουκάνικο και τα εναπομείναντα τυριά.
Ολοκληρωμένο
8.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το θυμάρι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
9.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Ολοκληρωμένο
10.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μικρά μπουκετάκια από μπρόκολο για περισσότερη γεύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *