Ταλιατέλες primavera

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 πακέτο ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1 πορτοκαλί πιπεριά σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
1 φλιτζ. φασολάκια κατεψυγμένα
1 σφηνάκι κρασί
200 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. ζωμό κότας
1 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κρεμμυδάκι φρέσκο
λίγο μαυροσούσαμο για γαρνίρισμα

Οδηγίες

1.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με την αναγραφόμενη ώρα, αφαιρώντας 2 λεπτά γιατί θα τα τελειώσουμε στη σάλτσα μας.
Ολοκληρωμένο
2.
Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
3.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν για 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Ολοκληρωμένο
5.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό κότας.
Ολοκληρωμένο
6.
Χαμηλώνουμε λίγο την εστία και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
7.
Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
8.
Προς το τέλος προσθέτουμε τις ταλιατέλες μας, το βούτυρο, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και τον μαϊντανό.
Ολοκληρωμένο
9.
Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να δέσουν τα ζυμαρικά μας.
Ολοκληρωμένο
10.
Σερβίρουμε ζεστά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαυροσούσαμο και τριμμένο τυρί.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Στην περίπτωση που θέλετε να κάνατε πιο «παχυντική» τη συνταγή, συνήθως προσθέτω και 4 φέτες καπνιστής γαλοπούλας ψιλοκομμένες ίσα ίσα για να μου δώσει την καπνιστή γεύση ή κοτόπουλο φιλέτο! Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρέμα τυρί με 2 κ.σ. γιαούρτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *