No products in the cart.
Λαζάνια με κιμά στον φούρνο
εύκολο
6
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
4 κ.σ. ελαιόλαδο | |
2 κ.σ. βούτυρο | |
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη | |
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο | |
1 μεγάλο καρότο τριμμένο | |
1 κ.σ. πελτέ | |
100 γρ. κρασί λευκό | |
1 κονσέρβα με ολόκληρο ντοματάκι (το λιώνουμε στο μπλέντερ) | |
1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη | |
200 γρ. ντοματοχυμό | |
500 γρ. νερό | |
1 ζελεδάκι φρέσκο ζωμό κότας (προαιρετικά) | |
αλάτι | |
φρεσκοτριμμένο πιπέρι | |
1 κ.γ. ζάχαρη | |
3 κόκκους μπαχάρι | |
1 δαφνόφυλλο |
Υλικά για μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα | |
5 κ.σ. κορν φλάουρ | |
3 κ.σ. βούτυρο | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
Αλάτι, πιπέρι | |
Μοσχοκάρυδο | |
1 μεγάλο αυγό | |
100 γρ. παρμεζάνα |
Οδηγίες
1.
Για τον κιμά:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο. Βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το σοτάρουμε για 2 λεπτά
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Ολοκληρωμένο
3.
Ρίχνουμε το τριμμένο καρότο με τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά και προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, την τριμμένη ντομάτα, τον χυμό ντομάτος, το νερό, τον ζωμό κότα; (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, μπαχάρι και δαφνόφυλλο.
Ολοκληρωμένο
5.
Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε την ένταση μαγειρεύοντας για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος αφαιρούμε το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι και την κανέλα.
Ολοκληρωμένο
7.
Για την μπεσαμέλ:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της μπεσαμέλ εκτός από το αυγό και την παρμεζάνα.
Ολοκληρωμένο
8.
Περιμένουμε να δέσει ανακατεύοντας πάντα με ένα σύρμα για να μην κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας το κορν φλάουρ.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν βγάλει φουσκάλες αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό μαζί με την παρμεζάνα.
Ολοκληρωμένο
10.
Ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κόψει το αυγό.
Ολοκληρωμένο
11.
Για το στήσιμο:
Μέσα στο μείγμα του κιμά προσθέτουμε 6 γεμάτες κουταλιές της σούπας από την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
12.
Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ, το λαδώνουμε και το καλύπτουμε με μία στρώση από λαζάνια.
Ολοκληρωμένο
13.
Βάζουμε κιμά και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα.
Ολοκληρωμένο
14.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το στρώσιμο των ζυμαρικών και του κιμά με την παρμεζάνα μέχρι να τελειώσει ο κιμάς.
Ολοκληρωμένο
15.
Στο τέλος, καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
16.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια σερβίροντας.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε να το μετατρέψουμε σε νηστίσιμο αντικαθιστούμε τα εξής: το βούτυρο με μαργαρίνη, τον κιμά με ψιλοκομμένα μανιτάρια, τον ζωμό κότας με ζωμό λαχανικών, το γάλα με φυτικό γάλα και το τυρί με νηστίσιμο. Το αυγό το αφαιρούμε τελείως.
Αφήστε μια απάντηση