No products in the cart.
Healthy μακαρονοσαλάτα με τόνο
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. πένες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη βρασμένα αλ ντέντε | |
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση | |
1 πιπεριά πράσινη κέρατο ψιλοκομμένη | |
1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια | |
1 κ.γ. σπόρους chia | |
1 μεγάλη συσκευασία τόνου σε νερό |
Dressing:
200 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά | |
2 κ.σ. χυμό λεμονιού | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
2 κ.γ. μουστάρδα | |
1 κ.γ. μέλι | |
Αλάτι, πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από την αναγραφόμενη ώρα.

Ολοκληρωμένο
3.
Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε κάτω από την βρύση με νερό.

Ολοκληρωμένο
4.
Τα στραγγίζουμε καλά, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ολοκληρωμένο
5.
Ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ολοκληρωμένο
6.
Περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρώς τα ζυμαρικά και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.

Ολοκληρωμένο
7.
Dressing:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
8.
Σύνθεση:
Προσθέτουμε το dressing στο μπολ με τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Ολοκληρωμένο
9.
Διατηρούμε στο ψυγείο για 3 μέρες.
Ολοκληρωμένο