Χειροποίητες μπάρες Twix

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 κ.σ. ζάχαρη
170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 βανιλέτα
Μία πρέζα αλάτι
Υλικά για την καραμέλα:
¾ ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. καστανή ζάχαρη
0.5 κ.γ. αλάτι
2 βανιλέτες

Οδηγίες

1.
Για τη βάση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει μία κρέμα.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανιλέτα, το αλάτι και το ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να πάει παντού το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
3.
Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 20Χ20 εκ. και στρώνουμε μία λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
4.
Τοποθετούμε το μείγμα με το αλεύρι στο ταψάκι και με ένα κουτάλι το απλώνουμε ομοιόμορφα πατώντας το μείγμα με τη ράχη του κουταλιού.
Ολοκληρωμένο
5.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
7.
Καραμέλα:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά της καραμέλας και το τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση.
Ολοκληρωμένο
8.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας.
Ολοκληρωμένο
9.
Στη συνέχεια παίρνουμε το ταψάκι με την ψημένη βάση απλώνουμε την καραμέλα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους ίδιους βαθμούς κελσίου.
Ολοκληρωμένο
10.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
11.
Γκανάς:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και την απλώνουμε πάνω από το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
12.
Τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο για 30 λεπτά και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη βάση με μπισκότα ή κράκερ κάνοντας δύο στρώσεις., δηλαδή μπισκότα-καραμέλα-μπισκότα-γκανάς. Μπορούμε αντί για ζαχαρούχο γάλα να λιώσουμε 500 γρ. καραμέλες γάλακτος μαζί με 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος. Αν θέλουμε να μοιάζουμε ακόμα περισσότερο με το αγαπημένο μας γλύκισμα, τοποθετούμε το ταψάκι με τη βάση και τη καραμέλα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και τα βουτάμε στην γκανάς σοκολάτας. Τέλος, αν επιθυμούμε ξηρούς καρπούς τους ρίχνουμε στην καραμέλα ή πασπαλίζουμε πάνω από την γκανάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *