Καβουρμάς

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό χοιρινό σπάλα
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
1 1/2 κ.σ. κόκκους πιπεριού
1 1/2 κ.σ. κύμινο
2 κ.σ. ρίγανη
1½ φλιτζάνι νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
45 γρ. αλάτι45 γρ. αλάτι

Οδηγίες

1.
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί με το κρέας εκτός από το αλάτι και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν.
Ολοκληρωμένο
3.
Στην συνέχεια βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρέας με τα μπαχαρικά και το νερό και σιγοβράζουμε (στο 3 με κλίμακα το 9) με το καπάκι σκεπασμένο για περίπου 4 ώρες.
Ολοκληρωμένο
4.
15 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το αλάτι μαζί με το ελαιόλαδο ανακατεύοντας ελαφρά.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν τελειώσουμε με το μαγείρεμα αφαιρούμε τυχόν κομμάτια λίπους που δεν έλιωσαν.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε το κρέας το οποίο έχει γίνει λιώσει και το τοποθετούμε είτε σε ένα τάπερ είτε σε μια λαδόκολλα κάνοντας ένα ρολό σφίγγοντας τις άκρες είτε σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ αφού την ντύσουμε με διάφανη μεμβράνη. Περιμένουμε να κρυώσει και μετά το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι κρέας θέλουμε και για μεγαλύτερη διάρκεια βάζουμε τον καβουρμά στην κατάψυξη. Στο ψυγείο διατηρείται για 4 μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *