Καραμελωμένη μηλόπιτα με παντεσπάνι

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
5 αυγά
130 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Μια πρέζα αλάτι
170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. κονιάκ
Υλικά για τα μήλα:
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
3 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
2 κ.σ. κονιάκ
80 γρ. σταφίδες

Οδηγίες

1.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αφρατέψει και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ και το ξύσμα.
Ολοκληρωμένο
3.
Με μία μαρίζ ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε ένα τσέρκι 24 εκ., στρώνουμε μία λαδόκολλα και το βουτυρώνουμε.
Ολοκληρωμένο
5.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
Ολοκληρωμένο
6.
Προσθέτουμε τα μήλα με τη ζάχαρη και τα καραμελώνουμε.
Ολοκληρωμένο
7.
Σβήνουμε με το κονιάκ και ρίχνουμε τη σταφίδες.
Ολοκληρωμένο
8.
Τοποθετούμε στο τσέρκι το μείγμα με τα μήλα και από πάνω απλώνουμε το μείγμα για το παντεσπάνι.
Ολοκληρωμένο
9.
Ανακινούμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά. δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
Ολοκληρωμένο
10.
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο.
Ολοκληρωμένο
11.
Παίρνουμε μία πιατέλα και αναποδογυρίζουμε το γλυκό.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Τα αυγά για το παντεσπάνι πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να φουσκώσει όμορφα το μείγμα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *