Βασιλόπιτα των «Αγγέλων»

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου (10 περίπου αυγά)
300 γρ. ζάχαρη αλεσμένη καλά στο μπλέντερ
120 γρ. αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
5 γρ. κρεμόριο ή σταγόνες λεμονιού
0.5 κ.γ. αλάτι
3 βανιλέτες
1 κ.σ. υγρή βανίλια
0.5 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
Υλικά για το frosting τυριού:
250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. τυρί κρέμα
1 φλιτζ. άχνη ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι
3 βανιλέτες ή 2 κ.γ. υγρή βανίλια

Οδηγίες

1.
Για το frosting:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για 10 λεπτά μόνο του το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
2.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Για την Βασιλόπιτα:
Παίρνουμε τα 200 γρ. από την αλεσμένη ζάχαρη και την αναμειγνύουμε με το αλεύρι σε ένα μπολ αφού τα κοσκινίσουμε μαζί.
Ολοκληρωμένο
5.
Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, τοποθετούμε το εξάρτημα το σύρματος και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση μέχρι να αφρίσουν.
Ολοκληρωμένο
7.
Προσθέτουμε το κρεμόριο, το αλάτι, τις βανιλέτες, την υγρή βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
Ολοκληρωμένο
8.
Χτυπάμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. από την ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
9.
Χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθούν πυκνές και πολύ σταθερές κορυφές περίπου 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
10.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και τη ζάχαρη (προσθέτοντάς το σε μικρές δόσεις) ανακατεύοντας με μία μαρίζ από κάτω προς τα πάνω, απαλά για να μην χάσουμε τον όγκο.
Ολοκληρωμένο
11.
Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα στρόγγυλο τσέρκι 25 εκ. με αποσπώμενο πάτο ή σε μία στρόγγυλη φόρμα για κέικ και απλώνουμε το μείγμα μας.
Ολοκληρωμένο
12.
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 45 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
13.
Δοκιμάζουμε το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
14.
Αφήνουμε για 2 ώρες το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα και μετά το αφαιρούμε.
Ολοκληρωμένο
15.
Αν δυσκολευτούμε να βγάλουμε το κέικ, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού το ξεκολλάμε από τα τοιχώματα.
Ολοκληρωμένο
16.
Τοποθετούμε το φλουρί είτε πριν το ψήσιμο είτε μετά το ψήσιμο τυλίγοντάς σε αλουμινόχαρτο.
Ολοκληρωμένο
17.
Παίρνουμε το κέικ, το απλώνουμε με το frosting, καλύπτουμε με τις φλοίδες κουβερτούρας και τοποθετούμε τα αγγελάκια ή άλλα μπισκότα σε χριστουγεννιάτικο σχήματα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αντί για βουτυρόκρεμα μπορούμε να: Αχνίζουμε τη βασιλόπιτα και να την στολίσουμε με μύρτιλα, φραμπουάζ ή βατόμουρα. Ετοιμάζουμε μία απλή γκανάς λευκής σοκολάτας και βάζουμε κεράκια αριθμούς για τη νέα χρονιά. Την ντύνουμε με ζαχαρόπαστα και κόβουμε με χριστουγεννιάτικα κουπάτ σχήματα. Ετοιμάζουμε σαντιγί καλύπτοντας την επιφάνειά της και στολίζουμε με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά όπως δεντράκια, χιονάνθρωπους κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *