No products in the cart.
Γλυκό του κουταλιού Κάστανο
μέτριο
500 γρ.
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 ½ κιλό κάστανα | |
1 ½ κιλό ζάχαρη | |
0.5 φλ. γλυκόζη | |
3 φλ. νερό | |
1 στικ βανίλιας ή 3 βανιλέτες | |
1/2 κ.γ. ξινό | |
Χυμός από 1 λεμόνι | |
1 ξυλάκι κανέλας |
Οδηγίες
1.
Παίρνουμε τα κάστανα, τα ξεπλένουμε και τα χαράσσουμε σταυρωτά στην μύτη.
Ολοκληρωμένο
2.
Τα βάζουμε τμηματικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε 8-10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα βγάζουμε και τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά να βγει όλο το χνούδι, όσο καθαρίζουμε τα κάστανα τα υπόλοιπα τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να παραμείνουν ζεστά και να τα ξεφλουδίσουμε εύκολα.
Ολοκληρωμένο
4.
Αφού καθαριστούν τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ξινό περίπου για 15 λεπτά χωρίς να διαλυθούν.
Ολοκληρωμένο
5.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ολοκληρωμένο
6.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, γλυκόζη, βανίλια και αρχίζουμε να βράζουμε.
Ολοκληρωμένο
7.
Όταν αρχίσει να δένει το σιρόπι ρίχνουμε τα κάστανα και το λεμόνι και βράζουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό για όλο το βράδυ.
Ολοκληρωμένο
8.
Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε πάλι το γλυκό για 10 λεπτά. Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα κάστανα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν δέσει το σιρόπι ρίχνουνε την κανέλα και τα κάστανα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνομε για 12 ώρες.
Ολοκληρωμένο
10.
Αποστειρώνουμε τα βάζα για 20 λεπτά στον φούρνο στους 100οC κελσίου.
Ολοκληρωμένο
11.
Τέλος βάζουμε το γλυκό στα αποστειρωμένα βάζα κλείνουμε και αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
12.
Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση