No products in the cart.
Μαρμελάδα Ροδάκινο
εύκολο
500 γρ.
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό ροδάκινα | |
500 ml νερό | |
550 γρ. ζάχαρη | |
6 φύλλα αρμπαρόριζας | |
25 γρ. σκόνη πηκτίνης | |
10 γρ. κιτρικού οξέως | |
Θερμόμετρο | |
Βάζα |
Οδηγίες
1.
Πλένουμε τα ροδάκινα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα τεμαχίζουμε σε φέτες.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε τις φέτες ροδάκινου, τα φύλλα αρμπαρόριζας μαζί με το νερό και αφού πιάσει τους 100 βαθμούς κελσίου βράζουμε για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε τον βρασμό μέχρι να αρχίσει να πήζει η μαρμελάδα.
Ολοκληρωμένο
4.
Με το που πέσει η θερμοκρασία στους 78 βαθμούς κελσίου προσθέτουμε την πηκτίνη και συνεχίζουμε τον βρασμό μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Ολοκληρωμένο
5.
Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε την μαρμελάδα προσθέτουμε το κιτρικό οξύ και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Αποστειρώνουμε τα βάζα στον φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
7.
Προσθέτουμε την μαρμελάδα στα βάζα κλείνουμε ερμητικά αναποδογυρίζουμε το βάζο και το αφήνομε να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
8.
Τέλος μόλις κρυώσει τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση