No products in the cart.
Γλυκό του Κουταλιού Κεράσι
εύκολο
500 γρ.
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό κεράσια | |
2,5 λίτρα νερό | |
10 γρ. κιτρικό οξύ (ξινό) ή 2 κ.γ. | |
1 κιλό ζάχαρη | |
200 γρ. γλυκόζη | |
3 βανίλιες | |
0.5 φλιτζάνι νερό | |
Χυμό από 2 λεμόνια |
Οδηγίες
1.
Πλένουμε τα κεράσια και σ ένα μπολ βάζουμε τα 2,5 λίτρα νερό , τα κεράσια και το ξινό και τα αφήνουμε για 4 ώρες.
Ολοκληρωμένο
2.
Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε τα κεράσια μες την κατσαρόλα μαζί με τα 500 γρ. ζάχαρη και τα αφήνουμε για μια νύχτα στο ψυγείο να βγάλουν τα υγρά τους.
Ολοκληρωμένο
4.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε τα κεράσια από το ψυγείο προσθέτουμε τα άλλα 500 γρ. ζάχαρη και το μισό φλιτζάνι νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Χαμηλώνουμε την φωτιά προσθέτουμε την γλυκόζη και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
6.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό.
Ολοκληρωμένο
7.
Αφού κρυώσει προσθέτουμε την βανίλια και βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει το γλυκό. Στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
8.
Αποστειρώνουμε τα βάζα στον φούρνο στους 100οC για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Προσθέτουμε το γλυκό στα βάζα κλείνουμε ερμητικά αναποδογυρίζουμε το βάζο και το αφήνουμε να κρυώσει .
Ολοκληρωμένο
10.
Τέλος μόλις κρυώσει τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση