Μαρμελάδα Πορτοκάλι με Τζίντζερ

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
5 πορτοκάλια ακέρωτα
1 λεμόνι ακέρωτο
1 φλιτζ. νερό
1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
1 βανίλια
400 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες

1.
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και το λεμόνι.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τα φρούτα μας ολόκληρα και τα καλύπτουμε με νερό.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα βράζουμε για 10 λεπτά. αφήνουμε τα φρούτα μας να κρυώσουν ελαφρώς και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό μέχρι να ξεπικρίσουν για 4 ώρες.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
5.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια, τη φλούδα, τα λευκά σημεία όσο μπορούμε καθώς και το πάνω και κάτω μέρος των φρούτων.
Ολοκληρωμένο
6.
Τα τοποθετούμε σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, τη βανίλια, το τζίντζερ και 400 γρ. ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
7.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πολύ συχνά για να μην κολλήσει.
Ολοκληρωμένο
8.
Δοκιμάζουμε τη μαρμελάδα και αν στέκεται στο κουτάλι είναι έτοιμη.
Ολοκληρωμένο
9.
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *