No products in the cart.
Κεφτεδάκια με σάλτσα γιαουρτιοού
εύκολο
5
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο λάπα | |
1 αυγό | |
1 κ.γ. ελαιόλαδο | |
1 κ.γ. ξύδι | |
3 κ.σ. γάλα | |
2 κ.σ. νερό | |
1 κρεμμύδι τριμμένο | |
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο | |
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη | |
1 κ.σ. βρόμη | |
0.5 κ.γ. ρίγανη | |
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
Αλάτι, πιπέρι |
Υλικά για τη σάλτσα:
1 1/2 κ.σ. αλεύρι | |
300 γρ. ζωμό κοτόπουλου κρύο | |
150 γρ. γιαούρτι | |
1 κ.σ. βούτυρο | |
1 κ.σ. κρέμα τυριού | |
πιπέρι | |
λίγο μαϊντανό για πασπάλισμα |
Οδηγίες
1.
Κεφτεδάκια:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, τοποθετούμε το εξάρτημα το φτερού και χτυπάμε το μείγμα για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
2.
Με αυτόν τον τρόπο, σπάμε τις ίνες του κρέατος και αφρατεύουν τα κεφτεδάκια.
Ολοκληρωμένο
3.
Το ζύμωμα του κιμά μπορούμε να το κάνουμε και στο χέρι όπως όλοι γνωρίζουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια.
Ολοκληρωμένο
5.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου
Ολοκληρωμένο
6.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα κεφτεδάκια το ένα δίπλα στο άλλο.
Ολοκληρωμένο
7.
Ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 230 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
9.
Σάλτσα:
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ανακατεύουμε τον ζωμό με το αλεύρι σε μία κατσαρόλα και την βάζουμε στη φωτιά.
Ολοκληρωμένο
10.
Ολοκληρωμένο
11.
Ανακατεύουμε σε μέτρια ένταση, μέχρι να δέσει η σάλτσα και ρίχνουμε το γιαούρτι, το βούτυρο, την κρέμα τυριού και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
12.
Ενσωματώνουμε τα υλικά και ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια.
Ολοκληρωμένο
13.
Σιγοβράζουμε 5-8 λεπτά και τα σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Τα ψήνουμε στον φούρνο για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Επίσης, αν θέλουμε παραπάνω γεύση στα κεφτεδάκια μπορούμε να πλάσουμε αποβραδίς τον κιμά και την επόμενη μέρα να τα πλάσουμε και να τα ψήσουμε.
Αφήστε μια απάντηση