Κέικ με Φουντούκια και Φρέσκα Σύκα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 3 βανιλέτες
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και αλεσμένα
80 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
70 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Μία πρέζα αλάτι
Λίγη τριμμένη κανέλα και μοσχοκάρυδο
80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
5 μεγάλα σύκα κομμένα σε 4 κομμάτια

Οδηγίες

1.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την βανίλια.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
3.
Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και ρίχνουμε τα φουντούκια, το αλεύρι, το γιαούρτι, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τις σταγόνες σοκολάτας.
Ολοκληρωμένο
5.
Με μία μαρίζ ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε μία στρόγγυλη φόρμα 20 εκ., την βουτυρώνουμε, την αλευρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ.
Ολοκληρωμένο
7.
Από πάνω απλώνουμε τα κομμάτια των κομμένων σύκων μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 45 λεπτά. ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν είναι έτοιμο το κέικ, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Ολοκληρωμένο
9.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Θέλουμε τα σύκα από πάνω να καραμελώσουν και όχι να μας καούν. Αν δούμε πως ο φούρνος μας είναι δυνατός κατεβάζουμε στους 170 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *